Konkurse dalyvaujantys aludariai daro alų, kurio salyklo sudėtis daugmaž panaši, alus turi atitikti Vokietijos alaus grynumo įstatymo reikalavimus, bet kūrybinės laisvės taip pat lieka nemažai: laisvai galima pasirinkti mieles, salinimo, fermentacijos režimus. Mano nuomone, šis konkursas yra įrodymas, kad gerą alų lemia ne naudojamos medžiagos ar įranga, bet aludario meistriškumas.
Labai svarbu ir bendruomeninis šio renginio aspektas - kai žinai, kad visame pasaulyje verdi alų kartu su bendraminčiais, tą pačią dieną ir tą pačią valandą, tai tiesiog faina.
Pernai lietuviai pasiekė savo išsikeltą tikslą ir jį net viršijo! Konkurse dalyvavo daugiausia aludarių iš Lietuvos ir tik antrą vietą pagal dalyvių skaičių užėmė Vokietija - šalis šeimininkė. Negana to, pirmąją ir trečiąją vietas užėmė lietuviai. Plačiau apie tai:
http://www.apiealu.lt/2021/08/best-brew-challenge-laimejo-lietuvis.html
Konkurso dalyvius, kaip ir kiekvienais metais, paskatins „Savas alus“, štai jų pranešimas:
Kaip visada jūsų laukia paskatinamieji prizai ir dovanos iš organizatorių. O Savas alus arčiau sielos kiekvienam registracijos formoje nurodžiusiam, kad mes jums pranešėm apie šį įvykį - maišas bazinio BEST salyklo dovanų.
Tikėkimės, kad šiemet lietuviai dalyvaus taip pat gausiai ir seksis jiems ne blogiau, nei pernai.
Konkursinio alaus reikalavimai paprasti:
- Alaus virimas turi prasidėti kovo 25 d. 15 val. Lietuvos laiku.
- turi būti panaudota bent kažkiek BEST Chocolate salyklo.
- na ir išvirtas laikantis tradicinių vokiečių alaus gamybos grynumo taisyklių (jokių priedų, tik vanduo, salyklas, apyniai, mielės).
Be maišo salyklo dovanų, dar kiekvienas dalyvis gaus firminius BEST marškinėlius, alaus įvertinimo kortelę, o viso konkurso laimėtojo alus bus išvirtas komerciniame bravore ir juo vaišinama parodos metu.
Sėkmės visiems dalyviams!
Konkurso puslapis, jame rasite išsamesnį konkurso aprašymą ir sąlygas:
https://bestbrewchallenge.com/about-bbc/
Taip pat, norintys dalyvauti, nepamirškite užsiregistruoti:
https://bestbrewchallenge.com/registration/
0 comments :
Rašyti komentarą