Tiksliau turbūt reiktų sakyti - pasiekimas, nes iš trijų konkursui pateiktų alaus rūšių didesnio teisėjų dėmesio susilaukė tik vokiško stiliaus kvietinis alus „Mozaikinis bananas“ (kiti du - pale ale ir cream ale). Tie, kurie lankėsi viešojoje degustacijoje, turbūt atsimena šį pavadinimą ir šio alaus skonį :)
Kodėl toks pavadinimas? Darydamas šį alų naudojau daug bananinio kvapo ir skonio generuojančias mieles (Mangrove Jack's M20 Bavarian Wheat), o taip pat dėjau Mosaic apynius. Juos naudojau ne tik kartinimui, kaip priimta klasikiniuose kvietinio alaus receptuose, bet ir vėlesniam apyniavimui, todėl aluje jaučiamas ne tik apynių kartumas, bet ir skonis bei kvapas.
„Mozaikinis bananas“ gavo trečią vietą Kvietinio alaus kategorijoje ir bronzos medalį.
Parašė:
GiN
||
pirmadienis, gegužės 09, 2016
||
Komentarų nėra
Žymės:
Alaus bendruomenė
,
alaus gamyba
,
alus
,
bravorėlis
,
konkursai
,
mano alus
,
naminė aludarystė
,
renginiai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus
(
Atom
)
0 comments :
Rašyti komentarą