Harald Bischoff nuotrauka iš Wikipedia |
Stautas (angl. stout) – tamsiojo elio rūšis, gaminama iš skrudinto salyklo ir skrudintų miežių. Stautas išsivystė iš angliško porterio. Esama įvairių stauto porūšių, tarp kurių – sausasis stautas, avižinis stautas, saldusis stautas, šokoladinis stautas bei imperinis stautas.
Kai žmonėms reikia paaiškinti, kaip atrodo stautas, kurio kai kurie nebūna net girdėję, visada sakau – Guiness'as yra stautas. O Guiness'ą beveik visi būna girdėję. Beje, tas visiems žinomas ginesas yra sausasis stautas.
Nežinia, ar sutapimas, ar tikslingai pasirinktas dalykas, bet jūs galite pamatyti gyvai, kaip verdamas stautas!
Alaus mitų griovėjai Žalvarinis ir Alius bei Alaus brolija pristato - parodomąjį alaus virimą. Verdamo alaus stilius, atspėjote – stautas. Renginys vyks lapkričio 14 d., Šimo bare, Vilniuje. Gausis toks lyg ir atidėtas stauto dienos šventimas :)
Šio virimo Facebook įvykis.
Pagalvojau, kad labai tinkama diena paskelbti apie šį renginį.
0 comments :
Rašyti komentarą