Vėliau pamačiau, kad net pavadinimai skiriasi. Skardinėse yra Guiness Draft ("pilstomas"), o buteliukuose – Guiness Original.
Buteliuke alus rūgštesnis, skystesnis, mažiau kūno, nėra kreminės putos, stipresnis (5% ABV). Rudos spalvos, skonyje daug mažiau skrudėsio, dominuoja tamsių salyklų rūgštelė. Stipriai skiriasi nuo įprasto Guiness'o, man labiau rudasis elis negu stautas.
Pasidomėjus internete paaiškėjo, kad vis dėlto Guiness'o, kokį mes įpratę gerti, skonį labai formuoja tai, kad jis yra užgazuotas su azoto oksido ir angliarūgštės mišiniu ir įgauna šilkinę tekstūrą bei kreminę putą (pilstomas arba skardinėse). Ir, žinoma, garsusis burbuliukų žaismas vaidina ne paskutinį vaidmenį, kai atrodo, kad jie ne kyla, bet leidžiasi.
Guiness original yra užgazuotas su angliarūgšte ir neturi butelyje to sprogstančio plastikinio burbulo, kuris užgazuoja alų atidarius skardinę ir padaro taip, kad jis atrodytų kaip ką tik įpiltas iš krano.
Iš tiesų, tai labai įdomu, kiek daug įtakos alui duoda užgazavimas – atrodo kaip kitas alus. Norintiems tuo įsitikinti – rekomenduoju paragauti abi versijas iš karto.
Plačiau anglų kalba galite paskaityti čia:
http://thehappiestcow.wordpress.com/2012/06/21/guinness-draught-vs-original-so-whats-the-difference/
0 comments :
Rašyti komentarą