Alaus darykla Volfas Engelman paskutiniu metu pateikė net kelias naujienas, vieną iš jų (alų Meister) jie labai reklamuoja, o štai apie savo pasirodžiusius du kvietinius - tyli. Gal jie, kaip ir kita Kaune esanti alaus darykla, galvoja, kad reklamuotis yra nelabai gero tono ženklas, bet yra kaip yra. Apie tai, kad pasirodė naujas alus, sužinojau tik iš kolegos namų aludario ir griežtojo tinklaraštininko Vidmanto Nuolaidos. Keista, bet nei vienos iš trijų naujų alaus rūšių nėra daryklos tinklalapyje, jei netikite, nueikite į skyrelį „Produktai“ ir pamatysite, kad nemeluoju. Jeigu reklamos nebuvimas gali būti pateisinamas prisiruošimo bei lėšų reikalingumu, tai savo tinklalapio apleidimas yra nepateisinamas...
Taigi, paskaitęs pamąstymus, kad abu VE kvietiniai gali būti tas pats alus, tik supilstytas į skirtingus butelius, ragauju juos „vieną šalia kito“, kad galėčiau palyginti.
Balta pinta - labai malonus aromatas, alus švelnus, gaivus ir lengvas. Išvaizda irgi atitinkanti vokiško stiliaus kvietinio alaus standartus: šviesi spalva, gražiai drumstas, su tvirta akinančiai balta standžia puta.
Fortas Unfiltered Weissbier - kartesnis, daugiau mielių (nes nefiltruotas), mažiau aromato. Išvaizda irgi kažkokia „purvinesnė“ ir ne tokia maloni. Bendras apibūdinimas - alus kažkoks sunkesnis. Gali būti, kad likusios mielės, kurių yra gana daug, ir duoda tą kartumą, o taip pat gali būti, kad apynių šiek tiek daugokai mostelta.
Mano nuomone, tai nėra tas pats alus, nors kita vertus ir to paties alaus filtruota (bent jau dalinai, nes mielių šiek tiek likę) ir nefiltruota versijos turėtų skirtis. Bet kokiu atveju, rinkčiausi Baltąją pintą.
Kadangi ragavau vakare, galvojau sudėsiu gamintojų nuotraukas, tačiau, kaip jau skaitėte aukščiau, gamintojai kol kas slepia savo alaus pasirodymo faktą, tad laikinai pasiskolinau nuotraukas iš to paties Vidmano Nuolaidos, ačiū :)
Užsisakykite:
Rašyti komentarus
(
Atom
)
0 comments :
Rašyti komentarą